direct contact occasions
Meinderts Wergea B.V. - Het Rapide succes
 

Het Rapide succes

Landelijke bekendheid kreeg Meinderts Wergea met z’n dealerschap van Schuitemaker Machines uit Rijssen. Dat waren voornamelijk vacuümtanks, mestwagens en voerwagens. Maar toen in 1986 op de Landbouw RAI in Amsterdam de Schuitemaker Rapide werd geïntroduceerd, ging het snel. Jan Meinderts zag hoe bijzonder die wagen was en ging er mee aan de slag, zowel in Fryslân als buiten de provincie. Door de praktische inbreng van de eigen medewerkers kon de Rapide op belangrijke punten worden verbeterd. Onder het motto, als het in Friesland blijft draaien, dan werkt het in de andere provincies ook. Tandwielbakken, pickups waren in het prille begin niet aan te slepen. Vele nachtelijke uren is er gesleuteld om verbeteringen door te voeren. Maar de aanhouder wist hier te winnen. Aanpassingen in de aandrijflijn en veelvuldig overleg en discussies met de mensen van Schuitemaker hebben er mede toe geleid dat de Schuitemaker Rapide een kwalitatief topprodukt is geworden en daardoor de best verkochte opraapwagen is in Nederland. Tegenwoordig worden er ook wagens “ge-rebuild”. Een concept wat goed past in de huidige tijd. Een wagen die technisch is verouderd, maar nog wel in een “goed jasje” zit, wordt voorzien van de nieuwste componenten om vervolgens een tweede leven in te gaan.

Door de jarenlange ervaring heeft Meinderts een betrouwbare naam opgebouwd die tot ver buiten de Nederlandse grens reikt.

In 1996 werd het dealerschap van Fendt trekkers verworven. Qua kennis en contacten bracht dit veel tot stand met loonwerkers en professionele agrarische bedrijven. Fendt is  toonaangevend in de tractortechniek en is de eerste geweest met een Vario-transmissie. De huidige generatie tractoren zijn indrukwekkend qua afmetingen en prestaties. Variërend in vermogen van 70 tot 500 pk en voorzien van de schoonste motoren om aan de huidige emissienormen te kunnen voldoen.

Meinderts Wergea had behoefte aan meer ruimte.  Al in 1993 was de zuivelfabriek Frico met haar werkzaamheden in Wergea gestopt. Het enorme terrein met alle ruime bedrijfsgebouwen kwam toen vrij. In het jaar 2000 kreeg Meinderts de kans om een groot gedeelte van het fabriekscomplex te kopen, in totaal 3000 m2, werd een  dependance van Meinderts Wergea B.V.

Meer weten over Meinderts?
volg ons op:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
LinkedIn