direct contact occasions
Meinderts Wergea B.V. - Geschiedenis
 

Geschiedenis

Van schaatsen op het ijs naar tractoren op het land

Meinderts Wergea B.V. bestaat al ruim 100 jaar. Een familiebedrijf dat als smederij begon in 1921 met het maken van schaatsijzers maar stapsgewijs ook aansloot bij de technische ontwikkelingen in de landbouw en veeteelt. Vele periodes hebben de elkaar opeenvolgende generaties Meinderts beleefd, zowel heel goede als wel eens slechte jaren. De schaatsenproductie was al die jaren afhankelijk de vorstperiode. En strenge winters betekende meer drukte.

Lees meer

Het Rapide succes

Landelijke bekendheid kreeg Meinderts Wergea met z’n dealerschap van Schuitemaker Machines uit Rijssen. Dat waren voornamelijk vacuümtanks, mestwagens en voerwagens. Maar toen in 1986 op de Landbouw RAI in Amsterdam de Schuitemaker Rapide werd geïntroduceerd, ging het snel. Jan Meinderts zag hoe bijzonder die wagen was en ging er mee aan de slag, zowel in Fryslân als buiten de provincie. Door de praktische inbreng van de eigen medewerkers kon de Rapide op belangrijke punten worden verbeterd. Onder het motto, als het in Friesland blijft draaien, dan werkt het in de andere provincies ook. Tandwielbakken, pickups waren in het prille begin niet aan te slepen. Vele nachtelijke uren is er gesleuteld om verbeteringen door te voeren. Maar de aanhouder wist hier te winnen. Aanpassingen in de aandrijflijn en veelvuldig overleg en discussies met de mensen van Schuitemaker hebben er mede toe geleid dat de Schuitemaker Rapide een kwalitatief topprodukt is geworden en daardoor de best verkochte opraapwagen is in Nederland. Tegenwoordig worden er ook wagens “ge-rebuild”. Een concept wat goed past in de huidige tijd. Een wagen die technisch is verouderd, maar nog wel in een “goed jasje” zit, wordt voorzien van de nieuwste componenten om vervolgens een tweede leven in te gaan.

Lees meer

Het digitale tijdperk

Zoon Johan Meinderts, de vierde generatie komt in 2007 in het bedrijf. Hij is opgegroeid met alle aspecten van het mechanisatiebedrijf. Vanaf toen kon hij zich, samen met zijn ouders Jan en Aaltsje, richten op de mogelijkheden van hun bedrijf in de toekomst. De schaalvergroting zet door.

Lees meer

De toekomst

De focus van Meinderts Wergea B.V. richt zich op de merken Fendt, Schuitemaker/Veenhuis, Kuhn en Takeuchi. De kwaliteit van de Fendt-tractoren, de Schuitemaker machines, het omvangrijke programma Kuhn machines en de Takeuchi mini- en midi-graafmachines passen uitstekend in de doelstelling van het bedrijf. Daarnaast importeert Meinderts sinds enkele jaren Zero-Grazers uit Ierland. Hierbij zijn de klantcontacten, de servicegraad en de aansluiting bij de ontwikkelingen in het landbouwgebied de leidraad. De klantenkring van Meinderts omvat tegenwoordig melkveehouders, akkerbouwers, loonbedrijven, gemeentes, grondverzetbedrijven, hoveniers en natuurbeheerders.

Lees meer

Meer weten over Meinderts?
volg ons op:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
LinkedIn